مینی پی ال سی
میانگین امتیاز این مقاله: 0 از 5
( تاکنون 0 نفر امتیاز داده‌اند )

تعریف

مینی PLC، به کنترلر منطقی قابل برنامه‌ریزی کوچک گفته می‌شود. معمولاً نسخه کوچکتر PLC معمولی است که برای کارها و پروژه‌های کوچکتر استفاده می‌شود. این PLC کوچک در ابتدا برای کمک به حوزه رایانه‌ایِ صنعت که در حال پیشرفت بود، به منظور کنترل امور در بخش‌های اتوماسیون، طراحی شد.

حتما بخوانید: PLC چیست؟ راهنمای جامع

مینی PLC یک کامپیوتر بسیار کوچک است که برای خودکارسازی مواردی مانند خطوط مونتاژ به ویژه برای کارخانه‌های کوچکتر، مانند کنترل روشنایی در ساختمان‌ها، یا حتی در صنعت سرگرمی استفاده می‌شود. این PLC، نیازی به گفتن نیست، بسیار کوچکتر است و در نتیجه از پیچیدگی کمتری برخوردار است. به‌طوری که زمان بسیار کمتری را در انجام پروژه صرف می‌کند و دشواریِ کمتری در یادگیری نسبت به PLC‌های بزرگتر دارد. علاوه بر این، به دلیل پیچیدگی کمتر، فقط پروژه و تجهیزات کوچکتر را کنترل می‌کند.

کنترلر SR

کنترلر SR
کنترلر مدل SR

یک مثال بسیار خوب از نوعی کنترلر منطقی قابل برنامه‌ریزی کوچک که در صنعت استفاده می‌شود، کنترلر SR است که به آن کنترلر هوشمند SR نیز گفته می‌شود. این یک نوع PLC است که استفاده از آن بسیار آسان‌تر و یادگیری آن بسیار سریعتر از انواع بزرگتر پی ال سی‌ها است.

مینی پی ال سی آلن-بردلی

مینی PLC
مینی پی ال سی مدل آلن_بردلی

دومین نمونه این PLCها، مدل آلن بردلی (SERIES A mini PLC) است که همچنین می‌تواند وظایفی مانند وظایف PLC‌های بزرگتر را انجام دهد. این پی ال سی در کنار یک ماژول توسعه قرار می‌گیرد تا عملکرد و قابلیت‌های بیشتری را ارائه دهد.

 موارد نگران کننده‌ای برای بسیاری از کارخانه‌ها و سایر شرکت‌هایی که از این PLCها استفاده می‌کنند وجود دارد. به عنوان مثال، هیچ استاندارد واقعی برای مینی PLC یا ارتباطات آن‌ها تعیین نشده است. هر کمپانی از پروتکل ارتباطی خاص خودش استفاده می‌کند و این کار، ارتباط پی ال سی‌های مختلف با یکدیگر دشوار می کند.

اتصال پی ال سی ها

پی ال سی لوگو
اتصال پی ال سی‌ها به یکدیگر روی رک

برخی از مینی PLC‌ها این وضعیت را تغییر داده‌اند، زیرا چندین شرکت در حال حاضر دارای پی ال سی‌هایی هستند که به نظر می‌رسد با یکدیگر سازگار هستند. این بدان معناست که استفاده از این PLC‌ها راحت‌تر شده است و توانایی کنترل بسیاری از تجهیزات که به آن‌ها نیاز دارید وجود دارد. همچنین گاهی اوقات می‌توانید دو نوع مختلف از این PLC‌ها را به یکدیگر متصل کنید، چیزی که معمولاً در پی ال سی‌های بزرگتر اتفاق نمی‌افتد. این به دلیل این است که PLC‌های کمپانی‌های مختلف از پروتکل و نرم‌افزار‌های متفاوتی برای پیش‌برد کار‌ و پروژه‌های کارخانه‌های خود استفاده می‌کنند.

در حالی که مینی PLC ممکن است بسیار کوچکتر باشد، یادگیری استفاده از آن بسیار آسان‌تر است. در بسیاری از موارد PLC‌های کوچکتر کارهایی را انجام می‌دهند که ممکن است ما را شگفت‌ زده کند. این پی ال سی‌ها ارزش زیادی دارند و می‌توانند کار‌هایی را انجام دهند که توسط پی ال سی‌های بزرگتر و قدرتمند انجام می‌شود. هنگامی که این مینی PLC با یک ماژول ارتباط برقرار می‌کند،  قادر به انجام کارهای بسیار بزرگی می‌شود.

مینی PLC‌ها معمولاً دارای 128 تا 512 پورت ورودی/خروجی هستند که در حال حاضر مقدار زیادی برای یک سیستم کنترل می‌باشد. مینی PLC‌ها برای استفاده به جای PLC‌های بزرگتر (بالای 512 پورت ورودی/خروجی) ایده‌آل هستند.

در کل اگر نیاز به اجرای برنامه و پروژه سنگین ندارید، پیشنهاد می‌شود که به جای استفاده از پی ال سی‌های بزرگ با هزینه‌های زیاد، از مینی PLC‌ها استفاده کنید.

این مقاله چطور بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

4 دیدگاه‌ها

  1. من راجع به plc چند تا سوال کلی دارم که میخواستم بپرسم.
    پروتکل ارتباطی plc به چه صورته؟ آیا کدینگ خاصی روش انجام شده؟ منظورم از ارتباط، بابت خروجی دیتا هست که از چند تا سنسور گرفته میشه؟
    برای دیکد کردن این اطلاعات حتما باید کدی که plc داره اجرا میکنه رو داشته باشم؟
    کلا plc با چه زبانی نوشته میشه؟

    • سلام خدمت شما. به طور کلی زبان PLC ها بیشتر لدر هستش، که در پروژهای کوچک بیشتر کاربرد داره، در پروژه های خیلی بزرگ FBD استفاده میشه
      سنسور ها عموما آنالوگ اند و به صورت جریان 4-20 میلی آمپر سیگنال میدن ولی ممکنه یه سری روی پروفی باس باشند یا مودباس یا حتی اترنت صنعتی (پروفی نت) که رمز نمیشه دیتا بلکه با یه لایه نرم افزاری دیتا بسته بندی میشه و ارسال میشه که این رو خود سازنده میدونه و در قالب فایل هایی در اختیار کاربر قرار میده که داخل برنامه PLC اضافه میشه و مثل کتابخونه برنامه C عمل میکنه و داده خام دریافتی رو تحلیل میکه و خروجی بهتون دیتای درست رو میده
      پیشنهاد میکنم برای آشنایی بیشتر در این زمینه به مقاله جامع برنامه نویسی پی ال سی مراجعه کنید

    • سلام خدمت شما، توی ایران و معمولا در بقیه کشورا برای کار ها و پروژه های کوچک استفاده میشه چون قدرت خیلی بالایی نداره.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید