برنامه نویسی لوگو زیمنس
میانگین امتیاز این مقاله: 2.4 از 5
( تاکنون 5 نفر امتیاز داده‌اند )

 در برنامه‌ نویسی پی ال سی تازه‌کار هستید؟ در این پست می‌خواهیم درباره یک پکیج استارتر صحبت کنیم که اصول اولیه برنامه‌ نویسی PLC را به شما آموزش می‌دهد. کیت شروع‌کننده LOGO Siemens با اندازه کوچک، نرم‌افزار کاربر پسند و با قیمت پایین کاملاً مناسب برای مبتدیان می‌باشد.

یکی از پرچمداران شرکت زیمنس، LOGO PLC است. آخرین نسخه‌ای که از سری LOGO منتشر شده Siemens LOGO 8 نام دارد. این سری یک مینی PLC عالی برای پروژه‌های کوچکتر و شروع یادگیری برنامه‌نویسی PLC می‌باشد.

علیرغم اندازه کوچک، این سری پی ال سی در واقع قادر به انجام بسیاری از کارهای پیشرفته است، که یک دلیل دیگرِ خوب بودن این PLC برای مبتدیان است. شما به غیر از جست‌و‌جو در برنامه‌نویسی پی ال سی، می‌توانید مفاهیم پیشرفته‌تری مانند سیگنال‌های آنالوگ، کنترلر PID، ثبت اطلاعات و برنامه‌نویسی HMI را درک کنید. حتی می‌توانید کنترل‌کننده منطقی را از طریق تلفن هوشمند خود کنترل کنید.

حتی امکان این هست که LOGO PLC را به سایر پی ال سی‌های زیمنس مانند S7-1200 متصل کنید. این باعث می‌شود LOGO PLC بسیار قدرتمند شود. بدین ترتیب، شما می‌توانید از آن در سیستم‌های بزرگتر استفاده کنید. اگر قبلاً با LOGO PLC آشنا هستید، توصیه می‌شود که با کیت استارتر Siemens S7-1200 ادامه دهید.

این پکیج میتواند بهترین پکیج برای شروع یادگیری برنامه‌نویسی PLC با سیستم عامل محبوب S7 باشد. تنها مشکل این پک گران بوده آن است که در مقایسه با آن، پک استارتر LOGO Siemens بسیار ارزان‌‌‌تر است.

پک استارتر پی ال سی لوگو
پک استارتر پی ال سی لوگو برای شروع یادگیری

پی ال سی های لوگو زیمنس سری 8:

همانطور که قبلاً گفته شد آخرین نسخه LOGO PLC نسخه 8 است و همه کیت‌های شروع کننده این سری در همین نسخه عرضه می‌شوند. کیت‌های استارتر انواع مختلفی دارند از جمله انواع مختلف LOGO PLC که با HMI یا بدون HMI هستد. اما قبل از استفاده از کیت‌های مختلفی که می‌توانید تهیه کنید، اجازه دهید ابتدا انواع مختلف LOGO PLC را به شما معرفی کنیم.

 پی ال سی‌های LOGO با ولتاژ‌های ورودی متفاوتی ارائه می‌شوند. این به شما اجازه میدهد که منبع ولتاژ خود را با 230 ولت AC یا 12/24 ولت DC تامین کنید. برای تمایز بین انواع این سری، زیمنس نام آن‌ها را با توجه به ولتاژ ورودی انتخاب کرده است. این دو نوع به شرح زیر است:

  • LOGO 8 -230RCE
  • LOGO 8 -12/24RCE

بزرگترین تفاوت در اینجا این است که آیا شما مجبور به استفاده از منبع تغذیه هستید یا خیر. اگر منبع تغذیه 230 ولت دارید می‌توانید مستقیماً این منبع را به پی ال سی سری 8 لوگو مدل 230RCE وصل کنید. اما اگر منبع تغذیه 230 ولت ندارید، به احتمال زیاد می‌خواهید با مدل 24/12RCE پیش بروید. سپس می‌توانید منبع را به 12 یا 24 ولت DC تبدیل کنید تا پی ال سی خود را تغذیه کنید.

پی ال سی لوگو مدل 24 ولت:

در واقع، با کیت‌های استارت، حتی لازم نیست به دنبال منبع تغذیه باشید. LOGO زیمنس سری 8 مدل 12/24 شامل منبع تغذیه 24 ولت DC است که قادر به تأمین جریان 1.3 آمپر است. منبع تغذیه زیمنس یک ماژول شبیه به LOGO PLC است. ارتفاع ماژول یکسان اما کمی نازک‌تر از پی ال سی می‌باشد. باید در نظر داشته باشید که اگر LOGO PLC مدل 24 ولت را انتخاب می‌کنید، باید از چند سانتی‌متر فضای اضافی در ریل DIN استفاده کنید.

برویم و نگاهی دقیق تر به پی ال سی لوگو مدل 230RCE بیندازیم:

اگرچه این مدل دیگر فروخته نمی‌شود، اما مدل برنامه‌نویسی آن هنوز معتبر است. مدل‌های جدید از قابلیت‌های بیشتری برخوردار هستند اما هنوز با همان عملکرد اساسی گذشته کار می‌کنند.

حالا بیایید نحوه برنامه‌نویسی این پی ال سی را بررسی کنیم:

این PLC با ولتاژ 220 ولت کار می‌کند که در اروپا استاندارد است. این پی ال سی به همراه یک کتابچه راهنما به شما می‌گوید که چگونه می‌توانید با استفاده از یک نمایشگر کوچک و دکمه‌های مکان‌نما، آن را با دست برنامه‌ریزی کنید. اما همچنین می‌توانید با استفاده از نرم‌افزار روی رایانه شخصی که با اتصال کابل سریال اجرا می‌شود، آن را برنامه‌ریزی کنید. بله، این ماژول هنوز با استفاده از کابل سریال برنامه‌ریزی می‌شود.

توجه: مدل‌های جدیدتر از طریق IP یک شبکه محلی برنامه‌ریزی می‌شوند.

در زیر تصویر یک کابل سریال است که به اندازه یک پی ال سی جدید هزینه دارد و شما باید آن‌ را تهیه کنید.

کابل سریال
کابل سریال مخصوص اتصال پی ال سی به PC

چشم‌گیره نه!!

مود برنامه نویسی:

اکنون وقت آن است که پی ال سی خود را در حالت برنامه‌نویسی قرار دهید. ترفند این است که PLC را خاموش کنید، کابل را به PLC و PC وصل کنید و سپس PLC را روشن کنید. با این کار حالت برنامه‌نویسی ظاهر می‌شود.

نرم‌افزاری که با آن بر روی کامپیوتر خود می‌توانید برنامه‌نوسی کنید، LOGO!Soft Comfort 8 نام دارد که در زیر تصویر محیط این نرم‌افزار را مشاهده می‌کنید.

برنامه نویسی پی ال سی لوگو
نرم افزار برنامه‌نویسی پی ال سی لوگو

این مقاله چطور بود؟

میانگین امتیاز 2.4 / 5. تعداد آرا: 5

7 دیدگاه‌ها

  1. سلام، جسارتا من اطلاع زیادی از مانیتورینگ و اسکادا ندارم، میخواستم بدونم آیا سی پی یو سری 230RCEO بدون پنل قابلیت اسکادا دارد یا برای مانیتورینگ باید ماژول جداگانه گرفت

    • از این cpu میشه برای اینکار استفاده کرد اما باید حواست باشه سری لوگو برای اینکارا نیست کلا و بهتره دیگه حداقل از سری 300 یا 400 استفاده کنی
      منظورت از پنل چیه ؟؟ hmi ؟

  2. من اگه باشم به جای لوگو از پی ال سی های دلتا استفاده میکنم !
    همون قیمت با امکانات بیشتر

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید