میانگین امتیاز این مقاله: 0 از 5
( تاکنون 0 نفر امتیاز داده‌اند )

ریشه کلمه اتوماسیون

کلمه اتوماسیون از Automatus (در لاتین) می‌آید که به معنای «حرکت کردن با اتکای به خود» است. هدف اتوماسیون بهینه کردن فرآیندهاست. از یک شیر شناور مخزن آب گرفته تا پیچیده‌ترین سیستم‌های کنترلی که قادر به تصور هستید، سیستم اتوماسیون هستند.

کاربردهای بسیاری برای اتوماسیون وجود دارد که می‌توانیم آن‌ها را به چندین بخش تقسیم کنیم. برای مثال اتوماسیون صنعتی، اقتصادی، اداری و خانگی. در این مقاله، درباره اتوماسیون صنعتی الکتریکی صحبت خواهیم کرد.

اما چه تفاوتی با اتوماسیون صنعتی دارد؟

برای ساختن تصویری بهتر، اجازه دهید IT (فناوری اطلاعات) را به عنوان نمونه مثال بزنیم. درباره سرورهای وب فکر کنید، جایی که به صفحات ذخیره شده، توسط مرورگرها دست می یابیم.

سیستم عامل‌ها و برنامه‌ها باید مرتبا به روز‌رسانی شوند تا امن و پایدار نگه داشته شوند. اگر ضروری باشد، سخت‌افزار تعویض می‌شود؛ سخت‌افزار جدید مسلما قدرتمندتر است و منابع جدیدی را با خود به همراه دارد. درباره تعمیرات و نگهداری، اگر یک سرور خوب کار نکند، معمولا ریست کردن آن کافی می‌باشد.

اتوماسیون صنعتی

فرآیند های خودکار
نظارت بر تجهیزات خط تولید

حال بیاید درباره اتوماسیون صنعتی فکر کنیم. یک فرآیند شیمیایی را تصور کنید که ما باید مخازن را پر و خالی کنیم، آن‌ها را گرم کنیم و دمای بالای مقدار زیادی از مایعات را کنترل کنیم و همچنین بر فشار لوله‌ها نظارت کنیم.

از طریق اندازه‌گیری دماها، فشارها، نرخ‌های جریان (Flow) و سطوح لوله‌ها، سیستم کنترلی باید پمپ‌ها و گرم‌کن‌ها (Heater) را خاموش یا روشن کند و بر متغیرهای بحرانی نظارت کند تا انسان‌ها و تاسیسات را در امان نگاه دارد. مایعات تا رسیدن به دمای مورد نظر ممکن است ساعت‌ها زمان صرف کنند.

مخازن ممکن است زمان زیادی بگیرند تا پر و خالی شوند. در مورد تعمیر و نگهداری، تمامی به روز‌رسانی‌های نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری باید به طور کامل از قبل آزمایش شوند در غیر این صورت، با خطر زیادی برای قطع سیستم و از دست دادن سود مواجهه خواهیم شد. همچنین صرفا با ریست کردن یک سرور و دست کشیدن از پارامترهای ایمنی برای دقایقی، با عواقب شدید و فاجعه‌باری مواجه خواهیم شد.

اتوماسیون صنعتی الکتریکی

در نهایت، بیاید راجع به اتوماسیون صنعتی الکتریکی صحبت کنیم. به یک کارخانه شیمیایی صنعتی با ده‌ها مگاوات برق مورد تقاضا و با فرآیندهای حیاتی که دائما باید بدون تداخل تامین شوند، فکر کنید.

برای این تقاضا، ژنراتورهای الکتریکی در اختیار داریم که دائما به موازات منبع تغذیه هستند. همچنین دارای یک سیستم کنترلی برای پایدار ساختن سیستم الکتریکی در صورت از دست دادن هر منبعی، هستیم.

برای فهمیدن مقدار بارهای اضافی و برای اجرای این امر، تنها چند صد میلی‌ثانیه و یا کمتر زمان داریم. درباره تعمیرات و نگهداری، اصلاح یک جزء ساده شبکه همانند یک کلید می‌تواند منجر به تاخیر در انتشار پیام شود و شاید ضروری باشد که دوباره از صحت کل شبکه اطمینان حاصل کنیم.

هدف در اتوماسیون الکتریکی چیست؟

 می‌توانیم بگوییم که دستیابی به مهم‌ترین خصیصه اتوماسیون صنعتی الکتریکی هدف شماست؛ بدین معنا که هدف، حفظ کارکرد درست سیستم با استفاده از فرآیندهای نظارت و کنترل است. برای مثال: تقسیم بار، حفاظت فرکانسی، انتخاب منطقی کلید محافظتی، موازی‌ سازی ژنراتورها و غیره. اتوماسیون الکتریکی، کار با سیستم‌های کنترلی را ساده می‌کند.

تنها یک نگاه اجمالی به مکان‌های عمومی نیاز است تا ببینیم گوشی های هوشمند، GPS، تبلت‌ها و دیگر لوازم به شکل بی‌سیم کار می‌‌کنند تا زندگی ما را راحت‌تر کنند. چرا از این گجت‌ها استفاده نکنیم تا به اتوماتیک کردن جریان الکتریسیته کمکی کرده باشیم و صرفه‌جویی کنیم؟

پروسه کنترل فرآیند ها
روند نظارت و کنترل خط تولید توسط اپراتور

اتوماسیون الکتریکی چگونه کار می کند؟

توسط یک دستگاه هوشمند کنترل می‌شود. اتوماسیون الکتریکی می‌تواند به صورت بی‌سیم عمل کند. سیستم‌های الکتریکی می‌توانند یک فضای صنعتی تشکیل شده از هر تجهیزی را، کنترل کنند. این به معنی کنترل و احاطه کامل فرد یا اپراتور بر سیستم‌های زیر و موارد دیگر است:

  • روشنایی
  • تنظیم دما
  • سایه
  • تجهیزات
  • مصرف کلی انرژی

مزایای اتوماسیون الکتریکی چیست؟

پیشرفت‌های تکنولوژیکی به ما این اجازه را می‌دهد که جریان کار را به صورتی که قابل سنجش باشد، تغییر دهیم. این امر به ویژه در مکان‌های تجاری در مقیاس بزرگ که بازده انرژی می‌تواند بسیار زیاد باشد، مفید است. در اینجا لیست کوتاهی از دیگر مزایا و سودهای اتوماسیون الکتریکی آورده شده است:

ذخیره انرژی: با اتوماسیون الکتریکی به راحتی درک می کنید که کجا و چه زمانی می‌توانید مصرف انرژی را کاهش دهید.

کم شدن مبلغ قبوض: اتوماسیون الکتریکی امکان کار با تایمرهای برقی با عملگر ساده را فراهم می‌کند. می‌توانید زمان دقیق روشن ماندن چراغ‌ها، هیتر‌ها و میزان استفاده از وسایل برقی را کنترل کنید.

کنترل صفحه کلید/ داده/ صدا: با انواع راه‌حل‌های کاملاً خودکار و قابل تنظیم، ایمنی و امنیت را افزایش دهید.

معیارهای قابل اندازه‌گیری: کارها را با اما و اگر انجام ندهید. بدانید که چقدر و در کجا و چه وقت، انرژی مصرف کرده‌اید.

تکنولوژی اتوماسیون الکتریکی، به درستی در صدر بهترین راه‌حل‌های الکتریکی قرار دارد و دارای کارآمدیِ بالایی میباشد.

این مقاله چطور بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید