هک پمپ بنزین و دارک وب
میانگین امتیاز این مقاله: 3.9 از 5
( تاکنون 14 نفر امتیاز داده‌اند )

حمله سایبری یا مشکل فنی ؟

هر چه که هست اکنون در پمپ بنزین ها صفهای بزرگ تشکیل شده و مردم کارت سوخت هایی در دست دارند که فعلا به هر دلیلی به کارشون نمیاد! مساله هک جایگاه‌های سوخت اگر تایید شود یا نشود، شاید دانستن این نکته برای شما جالب باشد که دو سال پیش گزارشی تهیه شده است که نشان میدهد هکرهای دارک وب به پمپ بنزین های سطح شهر و خیابانهای محل زندگی شما علاقه زیادی پیدا کردند. توصیه میکنیم در این خصوص حتماً ویدئوی زیر رو ببینید:

وقتی چیزی رو به اینترنت متصل میکنیم ریسک هک شدن آن را هم باید قبول کنیم، حال میخواهد تلویزیون یا گوشی همراه باشه یا هر چیزی دیگه ای. از زمانی که استفاده از کارت سوخت یکی از الزامات بنزین زدن ما ایرانی ها شد، اتصال پمپ بنزین ها به اینترنت به یک مساله اجتناب ناپذیر تبدیل شده است.

هنوز هیچ منبع رسمی گزارش حمله ای را تایید نکرده و ما در همین صفحه به محض به دست آوردن هر خبر تازه در همین صفحه با شما به اشتراک میگذاریم

به روز رسانی
فوری: اطلاعیه مرکز ملی فضای مجازی درخصوص حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت:

“به اطلاع هموطنان گرامی می رساند، ساعت ۱۱ صبح روز سه شنبه (۱۴۰۰/۰۸/۰۴) مرکز افتا گزارشی درخصوص حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت کشور اعلام کرده و به تبع آن جایگاه ها در ارایه خدمات سوخت رسانی از مدار خارج شدند. و در همچنین در خصوص بازگشت به حالت عادی اعلام کردند. در همین راستا، دستگاه های ذیربط در حال رفع مشکل ایجاد شده می باشند و تا ساعاتی دیگر خدمات سوخت رسانی به حالت عادی برخواهد گشت.”

هرچند که در ساختار خانه هوشمند تعداد زیادی از مصرف کنندگان به وسیله اینترنت اشیا (IoT) وسایل مورد استفاده روزانه خود از ترموستات‌ها و یخچال‌ها گرفته تا لامپ‌ها و مسواک‌های الکتریکی را به اینترنت متصل می‌کنند؛ اما تمامی این اتصالات به معنی بیشتر در معرض خطر حملات سایبری بودن است. یکی از دستگاه‌های مرسومی که محققان می‌گویند در حال بدل شدن به هدف حمله هکرهاست، پمپ بنزین‌های متصل به شبکه های محلی یا اینترنتی هستند.

مخوف ترین حمله سایبری در ایران

ایران و صنایع آن چگونه با مخرب ترین ویروس تاریخ کشور آلوده شدند؟

اینجا را کلیک کنید

براساس گزارشی از دنی پالمر خبرنگار ZDNet، انجمن‌های امنیت سایبری در مورد پمپ بنزین‌های متصل به اینترنت بسیار صحبت می‌کنند چرا که از راه دور و به وسیله چیزی که به آن دارک وب گفته می‌شود می‌توان به آن‌ها دسترسی داشت. در همین حال بسیاری از رانندگان و حتی اپراتورهای پمپ بنزین، ممکن است آگاه نباشند که پمپ بنزین‌ها در معرض خطر هستند.

این خبرنگار به CBSN گفته است: این یک معدن طلا برای هکرهاست.

دارک وب شبکه‌ای از وبسایت‌ها مشابه اینترنت معمولی است با این تفاوت که دسترسی به آن برای کاربر معمولی آنلاین وب امری دشوار است. برای اتصال به آن، به یک شبکه خصوصی مجازی یا VPN که ترافیک داده را کدگذاری می‌کند و همچنین یک مرورگر وب که تور (Tor) نامیده می‌شود نیاز است.

همچنین این خبرنگار به یک مطالعه از شرکت امنیتی Trend Micro اشاره دارد که بحث‌ها و آموزش‌هایی را که در دارک وب یافته است، مورد تحلیل قرار داده است. طبق گفته Trend Micro درحالیکه بیشترین درخواست‌ها برای هک، هک روترها، وب‌کم‌ها و چاپگرها بوده است، همچنین در این بازارهای خلافکاری آموزش‌هایی نیز برای هک کردن پمپ بنزین‌ها به وسیله کنترلرهای منطقی برنامه‌پذیر (PLC) ارائه شده است که این دستگاه‌ها در کارخانه‌ها به منظور مدیریت از راه دور ماشین‌آلات نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

یک راه که هکرها می‌توانند به وسیله آن به دستگاه‌های متصل به اینترنت نفوذ کنند، بات‌نت (Botnet) است که یک شبکه از دستگاه‌هاست که آنها را تحت کنترل دارد. این شبکه می‌تواند به منظور انجام حملات «رد سرویس توزیع شده» (distributed denial-of-service) استفاده شود که از این طریق سایت‌ها و خدمات به وسیله حملات متعدد از طریق داده‌ها از کامپیوترهای شخصی خاموش می‌شوند.

در سال 2016 کلاهبردار نوجوانی از بات‌نتی با نام Mirai IoT استفاده کرد تا خدمات اینترنتی را در بخش‌های زیادی از ساحل شرقی از کار بیندازد. موارد دیگری که می‌توان مثال زد شامل نیروگاه برق اوکراینی می‌شود که در سال 2015 توسط خلافکاران سایبری از خط خارج شد و بخش‌های غربی اوکراین را در خاموشی فرو برد.

پالمر اظهار می‌دارد: نسبتا نگران کننده است که چگونه جهان سایبری و جهان حقیقی بدین گونه در حال اتصال به یکدیگر هستند و می‌توانند عواقبی داشته باشند که بر زندگی روزمره مردم تاثیر بگذارد.

هکرها همچنین از دستگاه‌های متصل به اینترنت که امنیت ضعیفی دارند به عنوان دروازه‌ای به دیگر دستگاه‌های دیجیتالی فرد استفاده می‌کنند که به خلافکاران این اجازه را می‌دهد تا اطلاعات حساس را به سرقت ببرند و از کاربران جاسوسی کنند یا بر شبکه‌های آن‌ها نظارت داشته باشند. وی میگوید: احتمالات بسیاری وجود دارد.

پالمر توصیه می‌کند که کاربران رمزهای پیش‌فرض را در دستگاه‌های متصل به اینترنتی که خریداری می‌کنند تغییر دهند و همچنین از VPNها در شبکه‌های خانگی خود استفاده کرده تا ترافیک داده خود را کدگذاری کنند.

او می‌گوید: اگر یک دستگاه واقعا ارزان از یک شرکت عرضه شود که هیچگاه راجع به آن چیزی نشنیده‌اید، از خود بپرسید که آیا خرید این دستگاه ایده خوبی است یا خیر.

این مقاله چطور بود؟

میانگین امتیاز 3.9 / 5. تعداد آرا: 14

6 دیدگاه‌ها

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید