خط تولید واکسن کرونا
میانگین امتیاز این مقاله: 5 از 5
( تاکنون 3 نفر امتیاز داده‌اند )

دنیا از اینجا به مقابله با کرونا برخواست (ویدئوی خط تولید واکسن کرونا و اتوماسیون صنعتی):

تاسیس شرکت دارویی

در مصاحبه‌های ماههای گذشته، بنیانگذاران شرکت تولیدی بیون تک (اوگور شاهین و اوزلم تورچی) درباره سال شلوغ خود و مشارکت خود با شرکت دارویی آمریکایی Pfizer برای آزمایش و تولید واکسن صحبت کردند. طی سه روز در مارس 2021 (اوایل فروردین 1400)، آنها همچنین کارخانه تولیدی جدید خود را تاسیس کردند. همچنین در مورد چگونگی ساخت واکسن نجات بخش و به طور بالقوه پایان همه گیری، صحبت کردند.

وقتی اوگور شاهین در اواخر ژانویه 2020 مقاله‌ای را در مورد توصیف اولین موارد شناسایی شده COVID-19 در ووهان چین خواند، گفت:

“برای من بسیار واضح بود که این دیگر یک شیوع محلی نیست. و به احتمال زیاد ویروس قبلاً در سراسر جهان گسترش یافته است.”

پیشنهاد
این خط تولید نمونه ای مکانیزه از تکنولوژی اتوماسیون صنعتی در دنیاست. توصیه میکنیم برای آشنایی بیشتر با این تکنولوژی و جذابیت اتوماسیون صنعتی، به این صفحه مراجعه کنید

کمپانی BioNTech و شروع خط تولید واکسن کرونا

واکسن کرونا
مراحل ساخت واکسن کرونا

شاهین می دانست زمانی برای هدر دادن وجود ندارد. اما BioNTech، مستقر در ماینتسِ آلمان در ابتدا یک شرکت واکسن سرطانی بود. پس از بیش از یک دهه تحقیق و توسعه، این شرکت واکسن‌های سرطان مبتنی بر mRNA خود را روی حدود 400 نفر آزمایش کرد و نتایج دلگرم کننده ای داشت. آنها فقط در حال بررسی امکان ایجاد واکسن علیه بیماری‌های عفون به ویژه واکسن مبتنی بر mRNA علیه آنفولانزا بودند که به COVID-19 ضربه بزند.

تورچی می‌گوید: “همه ما، از جمله هیئت مدیره، همکاران و تیم‌های علمی ما متقاعد شدند که این اکنون دعوت به مبارزه علیه ویروس است و ما باید این ماموریت را دنبال کنیم. در یک جلسه اضطراری، شاهین از یک تیم 40 نفره خواست با سرعت نور حرکت کنند تا به سمت هدف جدید این شرکت برای ساخت واکسن COVID-19 حرکت کنند. این تیم که به بیش از 200 نفر رسید، شبها و در تعطیلات در Project Lightspeed کار کرد و پس از چند هفته 20 نامزد انتخاب کرد. آندریاس کوهن، معاون ارشد بیوشیمی و تولید RNA در BioNTech می‌گوید: “یک پیام واضح وجود داشت که این عمل می بایست در اولویت قرار می‌گرفت.”

ساخت واکسن از روی نمونه های قبلی

با اطلاعات اندک در مورد ویروس جدید، تیم به آنچه در مورد دو کرونا ویروس مرتبط شناخته شده بود، روی آورد: SARS و MERS. به سرعت یک فرایند 50,000 مرحله‌ای برای ساخت واکسن mRNA علیه کروناویروس جدید، انجام شد.

این کار در یک مخزن فولادی ضد زنگ 50 لیتری شروع می‌شود که بیشتر شبیه یک بشکه آبجو است تا آنچه شما تصور می‌کنید بخشی از یک بیوراکتور نجات بخش باشد. کل فرآیند تولید در یک سیستم مهر و موم شده انجام می‌شود و محصولات از هر مرحله از طریق شبکه‌ای از لوله‌های پلاستیکی شفاف به مرحله بعدی منتقل می‌شوند.

با این وجود برای ایمن بودن، تکنسین ها به طور معمول هوا را در اتاق‌های تولید کننده را برای وجود هرگونه باکتری یا بیماری اضافی آزمایش می‌کنند و کسانی که با واکسن کار می‌کنند، مرتباً هر انگشت دستکش را روی ظروف پر از آگار می‌کوبند که هرگونه میکروب یا باکتری احتمالی نیز، وارد پروسه و روند تولید واکسن نشود.

ساخت واکسن
محقق در حال تشریح مراحل ساخت واکسن کرونا

تولید و ساخت mRNA

از آنجا که mRNA نسبتاً ناپایدار است، به شکل خام در بدن انسان زنده نمی‌ماند. به منظور محافظت از mRNA، آن را در حباب چربی با استفاده از اتانول تحت فشار که ماده ای بسیار قابل اشتعال است، قرار می‌دهند. این فرآیند در یکی از شش مخزن 50 لیتری، هر کدام در اتاق بسته شده خود انجام می‌شود. افراد معدودی که مجاز به ورود و خروج از اتاق‌ها هستند، کفش‌های مخصوص بدون استاتیک میپوشند تا از ایجاد جرقه اصطکاک تصادفی که می‌تواند باعث انفجار شود جلوگیری کنند. پنج تانک به نام اعضای تیم که در توسعه این فرآیند موثر بودند، نامگذاری شده است و ششمین تانک به نام مارگارت نامگذاری شده است. به نام مادربزرگ بریتانیایی که اولین فردی بود که واکسن دریافت کرد.

هنگامی که اتانول کار خود را برای ایجاد حباب‌های حاوی mRNA انجام داد، فیلتر می شود. سپس نتیجه نهایی چندین بار دیگر نیز فیلتر خواهد شد و در نهایت به محلول شیری تبدیل می‌شود که کیسه‌های پلاستیکی 10 لیتری را پر می‌کند. این مایع منتقل می‌شود و به اصطلاح مرحله پرکردن خاتمه می یابد. پس از همه این‌ها، این مایع در شیشه‌های دارویی در شش دوز به کلینیک‌های سرتاسر جهان ارسال خواهد شد.

 

این مقاله چطور بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 3

6 دیدگاه‌ها

  1. کاش سایتتون میومد یه فیلمی هم از مراحل و خط تولید واکسن توی ایران میذاشت تا لااقل توی خط تولیدها هم میتونستیم بفهمیم کجای دنیا هستیم

  2. دنیا داره به کجا میره و ما کجاییم… وقتی که تموم دنیا واکسینه شد ما تازه آمار فوتی هامون رفته بود روی پیک!
    واقعا این ویدئو برام خیلی جالب بود از روند تولید واکسن، ممنونم

  3. فقط اونجاییش که میگه با کوچکترین اتفاق، یه دسته واکسن هشت میلیون دوزی رو دور میریزن. ایران بود میگفتن حیفه نکنین

      • داریم اما عملا تحت لیسانس دارن کارن میکنن، مثل پاستور که واکسن هاش رو با کوبا کار میکرد
        این داستان کرونا خیلی فرق میکنه

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید