ترکیب فناوریهای پیشرفتهای همچون روباتیک، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین میتواند علاوه بر خودکارسازی کارها و افزایش بهرهوری، تحولی در «انقلاب صنعتی چهارم» ایجاد کند.
شیوع ناگهانی بیماری همهگیر کرونا در سراسر جهان باعث شد صنعت «اتوماسیون» بهطور گستردهای توسط کشورها اتخاذ شود. درواقع کرونا باعث تسریع روند بهکارگیری اتوماسیون شد. صنایع و سازمانها در طی دوران کرونا به قدرت اتوماسیون در افزایش بهرهوری و کسب درآمد پی بردهاند. برخی از آنها از این طریق موفق شدهاند بر خسارات سنگین متحملشده در شرایط سخت کرونایی، غلبه کنند. طبق مطالعهای که توسط موسسه تحقیقاتی استاتیستا انجام شده، صنعت اتوماسیون قرار است تا سال ۲۰۲۱ حدود ۲۱۴ میلیارد دلار در سراسر جهان درآمدزایی ایجاد کند.
کارشناسان این حوزه معتقدند این بینش که اتوماسیون باعث میشود نیروی کار انسانی شغل خود را از دست بدهد افسانهای بیش نیست، بلکه در عین حال میتواند گردش کار را افزایش دهد تا کارمندان بتوانند روی کارهای اولویتدار دیگر تمرکز کنند.
چندین روند اتوماسیون در آینده نزدیک وجود دارد که توسط برخی کشورها در سراسر جهان استفاده میشود. در ادامه چند روند اتوماسیون را که قرار است تحولی در «انقلاب صنعتی چهارم» (Industry ۴.۰) ایجاد کنند بررسی میکنیم.
«انقلاب صنعتی چهارم» (Industry ۴.۰) مشتاقانه منتظر ترکیبی از فناوریهای پیشرفته با یک شبکه ۵G برای اتوماسیون است. این همگرایی پتانسیلی را برای یک کشور فراهم میکند تا بهسرعت و بهطور مؤثر از چندین صنعت درآمد کسب کند. اکنون در برخی کشورها شرکتهای مخابراتی و ارتباطی بر سر موضوعات مربوط به حق ثبت اختراع شبکه ۵G میجنگند. انتظار میرود این فناوری ظرف ۵ سال وارد بازار شود و اینترنت اشیا را در محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی ارتقا دهد. ترکیبی از ۵G و اتوماسیون میتواند ثبات، پایداری و بهرهوری را افزایش داده و باعث ایجاد شهرهای هوشمند و دیجیتالیشدن شود.
شیوه جدید دورکاری در دوران همهگیری کووئید-19
شیوع بیماری همهگیر کرونا موجب شد ادارات و سازمانها نیروی کار خود را «دورکار» کنند. برخی نیز ترکیبی از محل کار و دورکاری را اتخاذ کردند. این حالت شیوه جدید کار کردن است. بنابراین، اتوماسیون پتانسیل افزایش کارایی عملکرد کارمندان و ایجاد یک محیط کار ایمن را در میان پروتکلهای سختگیرانه کرونایی دارد. ادغام فناوری «واقعیت افزوده» در مدلهای هوش مصنوعی میتواند عملیات از راه دور را فراهم کند که در آن کاربر میتواند وظایف را از طریق اطلاعات دیجیتال و تجربه غوطهوری در واقعیت مجازی مشاهده کند.
تسلط هایپراتوماسیون بر بازار هوش مصنوعی
هایپراتوماسیون به عنوان نوع پیشرفته اتوماسیون شناخته میشود که میتواند کارهای منظم را با سرعت فزاینده و بدون خطا و دخالت انسان انجام دهد. هایپراتوماسیون میتواند از ترکیب الگوریتمهای هوش مصنوعی با چندین بسته نرمافزاری ایجاد شود.
درواقع ترکیب فناوریهای پیشرفتهای همچون روباتیک، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین میتواند موجب خودکارسازی کارها شده و سرعت، دقت و بهرهوری را افزایش دهد. هایپراتوماسیون با توجه به برنامههای مشتریمدار در انقلاب صنعتی چهارم به یک استراتژی اتوماسیون جدید با اینترنت اشیاء نیاز دارد. این فناوری میتواند در یک بازار تجاری رقابتی، منجر به افزایش تعامل مشتری و وفاداری به برند شود.
ظهور اتوماسیون مشارکتی
روباتیک، هوش مصنوعی، کلانداده و اینترنت اشیاء درکنارهم ظرفیت «اتوماسیون مشارکتی» در انقلاب صنعتی چهارم را دارند. محل کار در انقلاب صنعتی چهارم ترکیبی از نیروی انسانی و فناوریهای اتوماسیون خواهد بود تا کارآمدی و بهرهوری بهبود یابد. شرکتها برای کاهش بار وظایف خستهکننده، سختگیرانه و روزمره شروع به اتخاذ اتوماسیون مشارکتی خواهند کرد تا کارمندان بتوانند روی کارهای مهم و خلاقانه دیگر تمرکز کنند. البته هزینه اجرای آن گران خواهد بود اما افزایش «بازده سرمایهگذاری» در آینده نزدیک، باعث ارزش و تشویق افراد به سرمایهگذاری میشود.
تقاضا برای اتوماسیون مبتنی بر صدا
اتوماسیون مبتنی بر صدا، انعطافپذیری بیشتری را فراهم میکند و جریان بهرهوری را در محیط کار انقلاب صنعتی چهارم بهبود میبخشد. این فناوری در خانهها با دستیارهای صوتی مانند الکسا، سیری و گوگل پلی در حال تبدیلشدن به یک روند است.
شرکتها با اتخاذ فناوری اتوماسیون مبتنی بر صدا در محل کار، میتوانند انواع مختلفی از کارهای دیگر را به کارمندان اختصاص دهند و کارمندان نیز میتوانند کارهای ضروری را با صدا انجام دهند، چراکه برخی از کارمندان سریعتر از سرعت تایپ کردن صحبت میکنند. اتوماسیون مبتنی بر صدا میتواند کمی پیچیده به نظر برسد اما فرصتهای قابلتوجهی را در سالهای آینده فراهم میکند.
منبع: خبرگزاری آنا