فناوری IIOT نقش مهی را در آینده اتوماسیون صنعتی ایفا می کند. سهم مالی بازار IIOT براساس تحقیقات سازمان Marketsandmarkets تا سال ۲۰۲۰ به مبلغ حیرت انگیز ۳۱۹ میلیارد دلار خواهد رسید. آیا چنین بازاری ازرش سرمایه گذاری دارد؟
براساس گزارش های مربوط به تحقیقات انجام شده بروی بازار برای “بازار اینتریت اشیا صنعتی (IIOT)” با تکنولوژی های بی سیم و با سیم، مولفه های مختلف مثل سنسورها، حافظه و پردازنده، تجهیزات شبکه، RFIDها، صنایع مختلف مثل تولیدکننده ها، حمل و نقل، خردهفروشی ها، سلامت و درمان، مباحث جغرافیایی، پیشبینی جهانی برای سال ۲۰۲۰ که توسط سازمان Marketsandmarkets منتشر شده است، حجم مالی بازار IIOT که در سال ۲۰۱۳ برابر ۱۸۱.۲۹ میلیارد دلار بوده، در سال ۲۰۲۰، با نرخ رشد سالانه(CAGR) 8.15% افزایش پیدا کرده و به میزان ۳۱۹.۶۲ میلیارد دلار میرسد.
اصطلاح IIOT، با نامهای دیگری مثل اینترنت صنعتی و Industry 4.0 نیز شناخته میشود که مربوط به رهبران گسترشدهنده مختلف آن است. در واقع این مفهموم برای سیستمی به کار میرود که بتواند بخشهای فیزیکی ماشینی یک صنعت را با نرمافزار و اینترنت، همراه با حسگرها، عملگرها و دیگر مولفههای صنعتی ادقام کند.
تا بیش از یک دهه آینده، پیشبینی میشود IIOT یک انقلاب در صنعت به وجود آورده و آغازگر یک دوره جدید اقتصادی و رقابت باشد.
در حال حاضر روند تغییر در صنایع مختلف آغاز شده است. با پیشرفتهای زیاد در فناوری که هر روزه ارائه میشود و بدون شک قابل ادغام شدن با صنایع مختلف هستند، مفهموم IIOT قابلیت رشد بسیار زیادی دارد. تکنولوژیهای مختلفی در بحث گسترش IOT نقش دارد، که همچنین باعث شکلگیری آینده آن نیز میشود. برخی از این trendها یا همان گرایش بازار که تاثیر زیادی بروی IOT خواهند داشت شامل IPv6، ازدیاد سنسورها(sensor proliferation)، رایانش ابری(cloud computing)، دادههای حجیم( Big Data) و قابلیت ارتباط استاندارد با سرعت بالا مثل ۴G-LTE میباشد.
بزرگترین شرکتهایی که در بحث گسترش IIOT نقش دارد، شرکتهای GECorporation، Intel ، Cisco Inc.، IBM Corp.، Robert Bosch GmbH و شرکت ARM میباشند. هریک از این شرکتها با توجه به تواناییهایی که دارند، در آینده بحث IIOT تاثیر خاصی میگزارند و باید دید در بحثهای مختلف کدام یک از این شرکتها یا شرکتهای دیگرمیتوانند خود را به عنوان پیشرو در بحث IIOT معرفی کنند.