دلتاوی (DeltaV) یک سیستم DCS (سیستم کنترل توزیع شده) محصول کمپانی Emerson است که اجرای آن در یک واحد صنعتی منجر به افزایش کارایی عملکرد و افزایش راندمان میشود. البته از آنجایی که گاهاً DCS با اسکادا اشتباه گرفته میشود، در بعضی از منابع ممکن است دلتاوی را یک سیستم SCADA بدانند، در صورتی که در عمل دلتاوی یک DCS است.
صنایع از سیستم دلتاوی استفاده میکنند تا هزینههای مهندسی را کاهش داده و در کنار آن بتوانند زمان نگهداری و تعمیر (زمان از کار افتادن صنعت و خط تولید) را کاهش دهند. در نهایت این موضوع هر دو به بالارفتن کارایی و راندمان صنعت نیز کمک بسیاری میکند.
اما سیستم DCS دلتاوی مزایای رقابتی جالبی در اختیار شما قرار میدهد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
I/O و تقاضای بالای آن!
در هر پروژه اتوماسیون صنعتی، یکی از چالشهای اصلی و المانهای زمانبر، مهندسی و مدیریت بهینه زیرسیستمهای ورودی-خروجی یا I/Oها است.
شرکت امرسون یک تمثیل جالبی در این خصوص استفاده میکند:
سیستم اتوماسیون صنعتی باید در 3 جنبه مهم به کمک شما بیاید:
- آنچه که شما میخواهید (انتظاراتی که از این سیستم دارید)
- زمانی که به آن نیاز دارید (اینکه سیستم در بهترین زمان ممکن عملیات مد نظر شما را انجام دهد)
- انجام عملیات همان جایی که شما به آن نیاز دارید
کل برداشتی که میتوان از این گفته امرسون برداشت کرد این است که DeltaV به دنبال این است که همان I/O ای را ارائه کند که مورد نیاز شماست.
سوالی که ممکن است برایتان پیش آمده باشد این است که این موضوع و بهینه بودن ورودی-خروجی (IO) ها چه تاثیری بر روند یک پروژه خواهد داشت؟
پاسخ این سوال سه جنبه مهم دارد؛
- در وهله اول باعثِ کوتاهتر شدن زمانبندی های پروژه خواهد شد
- باعث ساده تر شدن مشخصات سیستم می شود
- به آینده پروژه انعطاف پذیری بیشتری میدهد
و به دلیل همین پیشرفتها در زمینه چالش I/O بوده است که کلودیو فایاد (مدیرعامل شرکت Emerson) اشاره میکند که:
اتوماسیون دیگر یک گلوگاه پروژه نیست و از مسیر بحرانی خارج شده است!
و به همین دلیل است که هر کسی که تجربهای در کار و نگهداری سیستم دلتاوی دارد، یک نقش حیاتی در کاهش ریسک پروژه داشته و به عنوان یکی از کلیدیترین اعضای تیم شناخته میشود.
مقیاس پذیری
اگرچه دلتاوی (DeltaV) در زمان طراحی به منظور کمک به عملیات یک پروژه اتوماسیون پیچیده توسعه داده شد، اما معماری سیستمی آن به گونهای است که به سادگی قابل تطبیق برای پروژههای کوچکتر نیز هست.
جالب است بدانید که دلتاوی نه تنها برای پروژههای کوچکتر اتوماسیونی نیز گزینه مناسبی است، بلکه همزمان با رشد و توسعه یک پروژه یا کسب و کار نیز به خوبی انعطاف نشان داده و خودش را مطابق با نیازهای جدید، تطبیق میدهد!
از آنجایی که ماموریت کمپانی امرسون، متعهد بودن به طراحی انسان محور (HCD) است، کار با این سیستم به گونهای است که برای هر فردی که دانش دلتاوی را داشته باشد، ساده خواهد بود؛ و چنین فردی نیاز به دریافت مشاوره و کمکهای دیگر از خارج از کسب و کار شما نخواهد داشت.
پس از آنجایی که دلتاوی واقعاً خودش را در توانایی تطبیق پذیری با عملیات و معیارهای پروژه ثابت کرده است، کاربران هیچ نیازی به تغییر دادن شرایط و معیارهای پروژه به منظور سازگار کردن با DeltaV نخواهند داشت.
کنترل هوشمند امبدد – (Embedded intelligent control)
دلتاوی ادعا میکند که در سیستمهای خود نیاز به تخصص مهندسی را کاهش داده است. در حقیقت اینکار با هوش پیشبینی سیستمها و الگوریتمهای یادگیری امبِدد، مشکلات و عملکردهای ضعیف را شناسایی و بر آن نظارت میکند؛ عملکرد سیستم نیز در نهایت بر اساس استانداردهای از پیش تعیین شده محک زده میشود.
اما این مزیت برای شما به عنوان کاربر نهایی چگونه خواهد بود؟
میتوان گفت که در نهایت، کاهش هزینههای مهندسی، کاهش زمان تعمیر و نگهداری و افزایش کارایی و راندمان برای شما به همراه خواهد آورد.
اما گذشته از تمامی این مزیتها که سیستم DeltaV برای شما و کسب و کارتان به ارمغان میآورد، این سیستم طراحی شده تا کنترل فرآیندهای شما را به شکل عالی در دست بگیرد و خیال شما را آسوده کند.
به عنوان جمع بندی میتوانیم بگوییم کمپانی Emerson توانسته است در حوزه تکنولوژی I/O توزیع شده (Distributed I/O) یک پیشتاز حرفهای شود؛ این شرکت توانسته با ارائه سیستمهایی نظیر دلتاوی، ارزش افزوده بسیار گرانبهایی به واحدهای صنعتی و مهندسین در حوزه اتوماسیون ارائه دهد.
اینورتری که داخل تابلو اسانسور نصب اونم plc حساب میشه؟