تواناییهای گسترده ChatGPT در درک و تولید محتوای متنی، آن را به یک ابزار کارآمد در طیف وسیعی از صنایع، تبدیل کرده و در جریانهای کاری و برنامههای روزانه کسب و کارهای مختلف، فرصتهای زیادی را ایجاد کرده است. با اینکه هنوز برخی محدودیتها در پاسخهای ارائه شده توسط این ربات وجود دارد؛ اما باز هم میتواند به کسب و کارها کمک کند تا سود نهایی خود را افزایش داده و تجربه دلپذیری برای مشتریان خود رقم بزنند.
در این مقاله، تواناییهای بالقوه ChatGPT را در پنج صنعت عمده، شامل بانکداری، بازاریابی و فروش، مراقبتهای بهداشتی، توسعه نرمافزار و رسانه و سرگرمی تشریح کرده و به موارد استفاده آنها در این صنایع اشاره میکنیم.
چت جی پی تی در بانکداری
ظرف سه ماه پس از ارائه نسخه بتای ChatGPT برای عموم، بانکداران مختلف از سراسر جهان، پیامهایی را در مورد موضوعات مهمی از قبیل جذب اعتبار برای حفظ کارمندان (مزایای مالیاتی و مشوقهایی که به بانکها ارائه میشود تا کارمندان خود را حفظ کرده و از اخراج گسترده آنها جلوگیری کنند)، گیمیفیکیشن سپردهها (استفاده از عناصر و مکانیکهای بازی برای ایجاد مشارکت و تشویق مشتریان جهت افزایش میزان سپردهگذاری)، انجام نظرسنجیهای مالی و موارد مشابه دیگر به آن ارسال کردند.
این استقبال پرشور منجر به شناسایی موارد استفاده موفق زیر شد:
- شخصیسازی مشاورههای مالی به منظور تطابق بیشتر با نیازمندیهای مشتریان ویژه، فرصتی طلایی برای بخش بانکداری ایجاد کرد، چرا که غالباً در جهت تعیین شخصیتهایی که میتوانند بازدهی عالی برای بانک داشته باشند، به اندازه کافی کار نشده است. در حال حاضر بانکداران به راحتی میتوانند از ChatGPT برای تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به عادتهای خرج کردن و ابزار سرمایهگذاری مشتریان درون_سازمانی (مشتریانی که به طور مستقیم و دائمی با بانک همکاری و تعامل داشته و بخشی از سازمان بانک محسوب میشوند) استفاده کنند. بدیهی است که بر اساس بینش حاصل از این تحلیلها، میتوان توصیههای مالی مناسبی را تدوین کرد.
- شناسایی موارد تقلب و کلاهبرداری در معاملات بانکی و کاهش تخلفات از دیگر خدمات بانکی و مالی است که ChatGPT میتواند به بانکداران ارائه دهد. این اقدام با تجزیه و تحلیل بخشی از رفتارهای مشتری که از نظر تاریخی منجر به کلاهبرداری شده، صورت میگیرد. سپس این الگوها به منظور پیشبینی فعالیتهای متقلبانه آتی و تدوین گزارشات جامعی که بانکها موظف هستند در صورت مشاهده فعالیتهای مشکوک مالی، به مراجع قانونی ارائه دهند (SAR)، مورد استفاده قرار میگیرند.
- ChatGPT در عین حال میتواند به تنظیم قراردادهای حقوقی دقیق در آینده نزدیک کمک کند. در حال حاضر این ربات میتواند اسناد حقوقی مدونی را تولید کند که حتی برخی از برترین وکلا نیز از آنها استفاده میکنند.
ChatGPT در بازاریابی و فروش
ChatGPT میتواند به متخصصان بازاریابی در بهینهسازی محتوایی که آنها برای انواع مشتریان خود شخصیسازی میکنند، کمک کند. این هوش مصنوعی را میتوان در کانالهایی مانند کمپینهای بازاریابی، تبلیغات و پلتفرمهای رسانههای اجتماعی برای این منظور به روشهای زیر مورد استفاده قرار داد:
- تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی که برای این منظور، ChatGPT بلوکهای بزرگی از دادههای متنی که توسط انسان تولید شده است را آنالیز کرده و تحلیل لغوی کلمات کلیدی متشکل از بیشترین کلمات جستجوشده را ارائه میدهد.
- تسهیل کپیرایتینگ توسط این چتبات که به طور خاص به منظور تولید محتوای متنی اثربخش برای ترویج و معرفی برندها و محصولات مختلف با هدف جذب و متقاعد کردن مخاطبان، مفید است. البته ذکر این نکته ضروری است که در زمینه تولید محتوا باید به ویژگیهایی همچون لحن، شخصیت و سبک منحصربفرد توجه داشت. این چتبات هنوز قادر نیست به طور کامل محتوای تولیدی خود را با شخصیت خاصی بیان کند، مانند لحن رسمی، دوستانه، شوخ طبع و موارد مشابه دیگر. همچنین انرژی، سرزندگی و ذوق و شوق مورد نیاز در محتوای تولیدی به نحوی که جذاب، برانگیزاننده و پویا باشد تا مخاطب را درگیر کند، از ویژگیهای مهم یک محتوای تأثیرگذار به شمار میروند که هنوز در حد کفایت در نسخههای متنی تولیدشده توسط ChatGPT به چشم نمیخورد، اما با دخالت و ویرایش مختصر توسط انسان قابل رفع است.
- با استفاده از یک ربات چت پیشرفته مانند ChatGPT در یک اپ یا وب سایتی که متمرکز بر محصولات خاصی هستند، جمعآوری بازخورد مشتری و رسیدگی به شکایات را میتوان به صورت خودکار انجام داد.
- همچنین از این چتبات میتوان برای A/B testing نیز استفاده کرد. تست A/B یا آزمایش دو نسخه در تولید محتوا توسط هوش مصنوعی به یک روش تجربی و تحلیلی اشاره دارد که به بهبود و بهینهسازی محتوا کمک میکند. در این روش، هوش مصنوعی دو یا چند نسخه مختلف از یک محتوا را تولید و آنها را در معرض دید گروههای مشابهای از مخاطبان قرار میدهد. سپس با بررسی و مقایسه عملکرد هر نسخه مانند میزان کلیک یا مشارکت، میتواند نسخه بهینه را شناسایی کند. به عنوان مثال، ممکن است دو نسخه مختلف از یک پست وبلاگ توسط هوش مصنوعی تولید شده و به طور تصادفی در اختیار بخشی از مخاطبان قرار گیرد. سپس با سنجش میزان تعامل و کلیک مخاطبان، نسخه موفقتر برای انتشار عمومی انتخاب میشود. به این ترتیب با یادگیری و بهبود مداوم و انجام آزمایشهای مکرر، دانش AI در مورد ترجیحات مخاطبان افزایش یافته و نسخههای موفقتر، محتوای جذابتر و اثربخشتری را تولید میکند.
چت جی پی تی و مراقبتهای بهداشتی
هوش مصنوعی در بخش مراقبتهای بهداشتی، کاربردهای متعددی دارد. به طور خاص، هوش مصنوعی مکالمهای یا تعاملی، تأثیر بسزائی در کارآمدتر کردن فرآیندهای مراقبتهای بهداشتی و بیمارپسند کردن آنها دارد. برای روشنتر شدن مطلب در اینجا چند نمونه را ذکر میکنیم:
- در رونویسیهای پزشکی میتوان از فناوری تبدیل گفتار به متن مبتنی بر هوش مصنوعی به همراه ChatGPT استفاده کرد. رونویسی پزشکی، فرآیند تبدیل صدای ضبط شده پزشکان به متون مکتوب پزشکی است. در این فرآیند، پزشکان یا سایر ارائهدهندگان خدمات بهداشتی، اطلاعات مربوط به ویزیت بیماران، تشخیصها، دستورات پزشکی و سایر یادداشتهای پزشکی را ضبط میکنند. سپس این فایلهای صوتی به متون مکتوب قابل خواندن و ذخیرهسازی تبدیل شده و به عنوان سوابق پزشکی بیمار از آنها استفاده میشود. این رونوشتها با کمک ChatGPT میتوانند بسیار جامعتر و دقیقتر تدوین شوند که در تصمیمگیریهای بالینی و گزارشدهی سریعتر، تأثیر چشمگیری خواهد داشت.
- تریاژ بیمار (فرآیند اولویتبندی بیماران برای بهرهمندی از درمان) با ربات ChatGPT میتواند توسط پزشکان برای تشخیص سریع مورد استفاده قرار گیرد. در این فرآیند، بیماران هنگام مراجعه به مراکز درمانی مختلف مانند اورژانس، درمانگاهها یا کلینیکهای تخصصی، ابتدا توسط پرسنل آموزشدیده تریاژ میشوند. این افراد با ارزیابی سریع علائم و وضعیت بیمار، میزان فوریت و شدت نیاز به مراقبت پزشکی را تعیین میکنند. با وارد کردن اطلاعات حیاتی و علائم بیمار در ربات هوش مصنوعی، میتوان یک تشخیص اولیه رسید و پس از آن، مراحل درمانی بعدی پیشنهاد شده توسط ربات را دنبال کرد.
- دستیارهای ایجاد تعامل مستقیم با بیماران همراه با ChatGPT را میتوان برای برنامهریزی قرار ملاقات با پزشکان، کمک به کسانی که تمایل به کسب اطلاعات فوری مربوط به وضعیت سلامتی خود ندارند و دریافت اطلاعات در مورد مراکز درمانی نزدیک به محل بیمار استفاده کرد. این ابزارها به بیماران در پاسخ به سؤالات و ارائه اطلاعات مربوط به مراقبتهای بهداشتی کمک میکنند، مانند دستیاران صوتی هوشمند Alexa و Google Assistant که میتوانند به بیماران در زمینه یادآوری زمان مصرف دارو، پایش علائم حیاتی و برنامهریزی ویزیتهای پزشکی کمک کنند. نظارت بر علائم حیاتی توسط ابزارهای مذکور در موارد اضطراری احتمالی از طریق یک چتبات مکالمهای که تعامل مستقیم با پزشک دارد، میتواند به آنها کمک کند.
- خلاصه کردن سوابق بیمار و ارائه اطلاعات مهم و کلیدی از پروندههای پزشکی بیماران توسط ChatGPT میتواند به پزشکان کمک کند تا دید جامعتری از سابقه پزشکی خانوادگی بیمار داشته و بتوانند پوشش بیمهای بیمار را به درستی تعریف کنند.